LOADING

Stilul still-life, in traducere "natura moarta", reprezinta o ramura a artei care se concentreaza pe reprezentarea obiectelor inerte, cum ar fi fructe si legumele, flori, instrumentele muzicale, obiectele casnice sau orice alte obiecte neinsufletite, intr-un mod creativ si artistic. Aceasta tehnica a fost folosita in pictura inca din Antichitate, dar a devenit mai populara in Europa in secolele XVI si XVII.

Creativitatea in still-life consta in modul in care artistul reuseste sa organizeze si sa dispuna obiectele, creand astfel o compozitie coerenta si estetica. In plus, prin utilizarea culorilor, a luminii si implicit a umbrelor, acesta poate aduce un plus de dramatism sau de intimitate imaginilor sale. Aceasta abordare, permite artistului sa-si exerseze tehnicile de compozitie, de perspectiva si de iluminare, precum si sa exploreze simbolistica si semnificatia culturala a obiectelor.

Echipament

Camera

Foto / Telefon

Lumina

Artificiala / Naturala

Fundal

De studio / Natural

Decor

Diverse obiecte

Stilul still-life, presupune utilizarea unor tehnici care necesita o pregatire riguroasa si o intelegere profunda a principiilor de perspectiva, compozitie, culoare si iluminare. In fotografie, stilul still-life este folosit intr-o varietate de domenii, de la fotografia de produs, in publicitate si marketing pana la arta contemporana.