LOADING

Portretul este o reprezentare artistica a unei persoane sau a unui grup de persoane prin care se urmareste capturarea trasaturilor fizice si de personalitate ale subiectului si redarea acestora prin viziunea fotografului, in functie de scopul acestuia.

Portretele pot fi realizate intr-o varietate de incadraturi, si in diferite stiluri, de la realism la abstract sau de la clasic pana la modern. Fotografia de portret se poate realiza atat intr-un studio cat si in natura sau un alt spatiu interior, utilizand atat lumina artificiala cat si naturala. Tehnicile de iluminare sunt esentiale, pentru a sublinia detaliile si pentru a obtine atmosfera dorita.

Echipament

Camera

Foto / Telefon

Lumina

Artificiala / Naturala

Fundal

De studio / Natural

Decor

Diverse obiecte

Pe langa tehnica de iluminare, pentru a obtine un portret de calitate, mai este nevoie de o buna comunicare cu subiectul, pentru a construi o relatie de incredere si confort a acestuia, iar compozitia si compunerea cadrului sunt foarte importante pentru redarea atmosferei dorite.

Fotografia de portret, este folosita atat in scopuri artistice, cat si in scopuri personale prin realizarea de portrete de familie, fotografie documentara prin imortalizarea unor persoane si personalitati contemporane dar si scopuri profesionale, prin portrete pentru companii sau in publicitate, moda, etc.