LOADING

Fotografia pe film a fost larg utilizata inaintea aparitiei fotografiei digitale, dar continua sa fie preferata si astazi de unii fotografi, pentru aspectul sau traditional si pentru ca ofera o alta experienta de captare a imaginilor decat fotografia digitala. Fotografia pe film poate fi, de asemenea, preferata pentru calitatea sa estetica, precum tonurile si texturile unice pe care le poate oferi, precum si pentru faptul ca necesita mai multa atentie si mai mult timp pentru a realiza o imagine perfecta.

Procesul de captare a imaginii pe film implica expunerea filmului la lumina care trece prin obiectivul camerei. Acest proces de expunere poate fi ajustat pentru a obtine o varietate de efecte, inclusiv subexpuneri sau supraexpuneri, pentru a crea tonuri si nuante diferite. Dupa ce imaginea este capturata, filmul este procesat intr-un laborator fotografic unde este developat si fixat, ceea ce produce o imagine fizica pe filmul foto. Ulterior, tot in laborator prin procedeele de developare si fixare, imaginea poate fi transpusa pe hartie fotografica.

Echipament

Camera

Foto pe film

Lumina

Artificiala / Naturala

Fundal

De studio / Natural

Decor

Diverse obiecte

Unul dintre avantajele fotografiei pe film este ca ofera o imagine tangibila si fizica, care poate fi manipulata in diferite moduri, cum ar fi prin scanare sau imprimare. De asemenea, filmul ofera o rezolutie mare si o gama larga de culori, ceea ce face ca fotografiile pe film sa fie apreciate de multi fotografi.